Krémes párnácska. recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta
- 1/2 tasak krémes krémpor
- 6 szép eper
- 2 dkg darabolt zöld pisztácia
- 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
- 4 dl tej
Szóráshoz:
- porcukor (elhagyható)
Elkészítése:
A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem.
A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt.
A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél krémmel megtöltöttem.
Az epreket megmostam, megszárítottam és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt.
Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »