Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes párnácska. recept

Krémes párnácska.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta
    • 1/2 tasak krémes krémpor
    • 6 szép eper
    • 2 dkg darabolt zöld pisztácia
    • 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
    • 4 dl tej

    Szóráshoz:

    • porcukor (elhagyható)

    Elkészítése:

    A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem.

    A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt.

    A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél krémmel megtöltöttem.

    Az epreket megmostam, megszárítottam és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt.

    Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá