Krémes párnácska. recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta
- 1/2 tasak krémes krémpor
- 6 szép eper
- 2 dkg darabolt zöld pisztácia
- 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
- 4 dl tej
Szóráshoz:
- porcukor (elhagyható)
Elkészítése:
A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem.
A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt.
A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél krémmel megtöltöttem.
Az epreket megmostam, megszárítottam és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt.
Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »