Krémes párnácska.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeletelt, mélyhűtött vajastészta
  • 1/2 tasak krémes krémpor
  • 6 szép eper
  • 2 dkg darabolt zöld pisztácia
  • 5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
  • 4 dl tej

Szóráshoz:

  • porcukor (elhagyható)

Elkészítése:

A vajas tésztát kétfelé osztottam, csak 6 lapot vágtam ketté és megint ketté, így lett 12 háromszögem.

A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt.

A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél krémmel megtöltöttem.

Az epreket megmostam, megszárítottam és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt.

Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.