Krémes ostyarúd recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Díszítés
- tortabevonó massza
- pörkölt, őrölt mogyoró
Elkészítése:
Az ostyát laponként 2 megnedvesített, tiszta konyharuha közé teszem, hogy megpuhuljon.
A krémet elkészítem: a margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverem, a csokit gőz felett megolvasztom. Amikor a csoki kissé lehűlt, a 2/3 részét belekeverem a sajtkrémbe, és utána hozzáadom a vajas krémet is.
A puha ostyákat megkenem a krémmel. Szám szerint 4 db, amit aztán feltekerek, és alufóliába csomagolva behűtöm. Ha jól kifagytak a rudak, éles késsel ferdén felszeletelem.
A tortabevonót megmelegítem, és a kis rudak végeit belemártom ebbe, majd a pörkölt mogyoróba is, és újra behűtöm.
Ebből a mennyiségből 20 db sütink lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.