Krémes ostyarúd recept

Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Díszítés
- tortabevonó massza
- pörkölt, őrölt mogyoró
Elkészítése:
Az ostyát laponként 2 megnedvesített, tiszta konyharuha közé teszem, hogy megpuhuljon.
A krémet elkészítem: a margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverem, a csokit gőz felett megolvasztom. Amikor a csoki kissé lehűlt, a 2/3 részét belekeverem a sajtkrémbe, és utána hozzáadom a vajas krémet is.
A puha ostyákat megkenem a krémmel. Szám szerint 4 db, amit aztán feltekerek, és alufóliába csomagolva behűtöm. Ha jól kifagytak a rudak, éles késsel ferdén felszeletelem.
A tortabevonót megmelegítem, és a kis rudak végeit belemártom ebbe, majd a pörkölt mogyoróba is, és újra behűtöm.
Ebből a mennyiségből 20 db sütink lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »