Krémes ostyarúd recept
Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Díszítés
- tortabevonó massza
- pörkölt, őrölt mogyoró
Elkészítése:
Az ostyát laponként 2 megnedvesített, tiszta konyharuha közé teszem, hogy megpuhuljon.
A krémet elkészítem: a margarint és a tojássárgáját a cukorral habosra keverem, a csokit gőz felett megolvasztom. Amikor a csoki kissé lehűlt, a 2/3 részét belekeverem a sajtkrémbe, és utána hozzáadom a vajas krémet is.
A puha ostyákat megkenem a krémmel. Szám szerint 4 db, amit aztán feltekerek, és alufóliába csomagolva behűtöm. Ha jól kifagytak a rudak, éles késsel ferdén felszeletelem.
A tortabevonót megmelegítem, és a kis rudak végeit belemártom ebbe, majd a pörkölt mogyoróba is, és újra behűtöm.
Ebből a mennyiségből 20 db sütink lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


