Krémes kókuszkocka recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 6 ek víz
- 1 tk sütőpor
- tepsi kikenéséhez margarin és liszt
Öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 dl tej
Forgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom ízű kókuszkockát kapunk így, ami gyorsan elfogy.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »