Krémes kókuszkocka recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 6 ek víz
- 1 tk sütőpor
- tepsi kikenéséhez margarin és liszt
Öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 dl tej
Forgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom ízű kókuszkockát kapunk így, ami gyorsan elfogy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »