Krémes kókuszkocka recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 6 ek víz
- 1 tk sütőpor
- tepsi kikenéséhez margarin és liszt
Öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 dl tej
Forgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom ízű kókuszkockát kapunk így, ami gyorsan elfogy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »