Hozzávalók:
Öntethez:
Forgatáshoz:
Krémhez:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
A krémhez a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.
Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom ízű kókuszkockát kapunk így, ami gyorsan elfogy.