Krémes kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 6 ek víz
  • 1 tk sütőpor
  • tepsi kikenéséhez margarin és liszt

Öntethez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 dl tej

Forgatáshoz:

  • 30 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

  • 20 dkg vaj, vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül beleforgatjuk a habot. Sütőpapírral bélelt kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.

A krémhez a puha vajat a cukrokkal habosra keverjük.

Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.

Ha kihűlt a tészta, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.

Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Nagyon finom ízű kókuszkockát kapunk így, ami gyorsan elfogy.