Krémes kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek porcukor
Krém :
- 600 ml tej
- 8 ek búzadara
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g margarin
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek lekvár (barack)
- piskótatallér
- tej (mártogatáshoz)
Hab:
- 150 ml tej
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- édesítőszer
Díszítés:
- holland kakaópor
Elkészítése:
A tészta készítése:
A tojásokat és a cukrot mixerrel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet, alaposan átkeverjük. Egy kisebb (20×30 cm -es) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A búzadarát a tejjel, cukorral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, még forrón hozzákeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe lekvárt keverünk, a másikba pedig kakaóport.
Összeállítás:
A kihűlt piskótára simítjuk a kakaós krémet, erre egy sor tejbe mártogatott piskótatallért rakunk, majd rásimítjuk a lekváros krémet, tejbe mártott piskótatallérral kirakjuk a tetejét és végül rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot (amit tejből, tejszínhabpótlóporból és az édesítőszerből készítettünk).
Kakaóporral megszórjuk és minimum egy éjszakára hűtőben tároljuk. Éles késsel kockákra vágjuk fel és tálaljuk.
Tipp:
Amilyen ronda olyan finom