Krémes recept

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A vajastésztát kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk mint amekkora a tepsi/sütőlap. A tésztát a sütőbe tesszük és közepes lángon, 8-10 percig sütjük.
A tojások fehérjét, a cukor kétharmadával keményre verjük. A tej háromnegyed részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a forró tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a lábos aljától elválik. Levesszük a tűzről és lassan részletekben hozzáadjuk a tojáshabot.
Ha kihűlt a tészta a krémet még melegen az egyik kisült lapra kenjük és vizes késsel elsimítjuk. A másik kisült lapot egyforma négyzetekre vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén, vizes késsel felszeleteljük és porcukrot szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »