Krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A vajastésztát kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk mint amekkora a tepsi/sütőlap. A tésztát a sütőbe tesszük és közepes lángon, 8-10 percig sütjük.
A tojások fehérjét, a cukor kétharmadával keményre verjük. A tej háromnegyed részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a forró tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a lábos aljától elválik. Levesszük a tűzről és lassan részletekben hozzáadjuk a tojáshabot.
Ha kihűlt a tészta a krémet még melegen az egyik kisült lapra kenjük és vizes késsel elsimítjuk. A másik kisült lapot egyforma négyzetekre vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén, vizes késsel felszeleteljük és porcukrot szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

