Krémes recept

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A vajastésztát kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk mint amekkora a tepsi/sütőlap. A tésztát a sütőbe tesszük és közepes lángon, 8-10 percig sütjük.
A tojások fehérjét, a cukor kétharmadával keményre verjük. A tej háromnegyed részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a forró tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a lábos aljától elválik. Levesszük a tűzről és lassan részletekben hozzáadjuk a tojáshabot.
Ha kihűlt a tészta a krémet még melegen az egyik kisült lapra kenjük és vizes késsel elsimítjuk. A másik kisült lapot egyforma négyzetekre vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén, vizes késsel felszeleteljük és porcukrot szitálunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »