Krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

A vajastésztát kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk mint amekkora a tepsi/sütőlap. A tésztát a sütőbe tesszük és közepes lángon, 8-10 percig sütjük.

A tojások fehérjét, a cukor kétharmadával keményre verjük. A tej háromnegyed részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel. Hozzáadjuk a forró tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a lábos aljától elválik. Levesszük a tűzről és lassan részletekben hozzáadjuk a tojáshabot.

Ha kihűlt a tészta a krémet még melegen az egyik kisült lapra kenjük és vizes késsel elsimítjuk. A másik kisült lapot egyforma négyzetekre vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén, vizes késsel felszeleteljük és porcukrot szitálunk rá.