Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes recept

Krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g leveles tészta

    Krém:

    • 1,2 l víz
    • 4 cs vaníliás pudingpor
    • 2×15 dkg porcukor
    • 7-8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nálam csak 6 )
    • 4 cs vaníliás cukor vagy 2 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    A tésztából két lapot sütünk. Kicsit legyen nagyobb a tepsinél, mint amekkorára szeretnénk, mert összemegy süléskor. Egy villával jól szurkáljuk meg, hogy ne legyen túl hólyagos a lapunk. A másik lapot felvágjuk annyi darabra, ahány krémest szeretnénk és sütőpapíros tepsire téve süssük meg. Tepsi mérete: 36X26 cm-es.

    Egy liter vizet felteszünk forrni. Belerakunk 15 dkg cukrot (ez lehet kristálycukor). 2 dl vízben csomómentesen elkeverjük a pudingporokat.

    Közben a fehérjékből jó kemény habot készítünk, majd apránként a másik 15 dkg cukrot ( porcukrot használtam) is hozzá adjuk. Szép fényesre verjük.

    Amikor a víz felforrt belefőzzük a pudingot. Levesszük a tűzről és a cukros fehérje habot szép fokozatosan hozzákeverjük- a fehérje a magas hőfoktól azonnal megfő.

    Az egyik lapot tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk. A krémre sorban ráhelyezzük a négyzet alakú tésztáinkat. Hagyjuk hűlni a krémet, majd hűtőbe tesszük.

    Pár óra múlva szépen szeletelhető a tészta négyzetek mentén. Porcukorral hintjük tálalás előtt.

    Tipp:


    Nekem ebből az adagból 20 db szép, termetes krémes lett. Kicsit púpos, kicsit suta , de a mienk! Nem mértani habos kockák :) Az ízük feledtette a tökéletességre törő külalakot…:)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá