Krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g leveles tészta
Krém:
- 1,2 l víz
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2×15 dkg porcukor
- 7-8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nálam csak 6 )
- 4 cs vaníliás cukor vagy 2 tk vanília aroma
Elkészítése:
A tésztából két lapot sütünk. Kicsit legyen nagyobb a tepsinél, mint amekkorára szeretnénk, mert összemegy süléskor. Egy villával jól szurkáljuk meg, hogy ne legyen túl hólyagos a lapunk. A másik lapot felvágjuk annyi darabra, ahány krémest szeretnénk és sütőpapíros tepsire téve süssük meg. Tepsi mérete: 36X26 cm-es.
Egy liter vizet felteszünk forrni. Belerakunk 15 dkg cukrot (ez lehet kristálycukor). 2 dl vízben csomómentesen elkeverjük a pudingporokat.
Közben a fehérjékből jó kemény habot készítünk, majd apránként a másik 15 dkg cukrot ( porcukrot használtam) is hozzá adjuk. Szép fényesre verjük.
Amikor a víz felforrt belefőzzük a pudingot. Levesszük a tűzről és a cukros fehérje habot szép fokozatosan hozzákeverjük- a fehérje a magas hőfoktól azonnal megfő.
Az egyik lapot tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk. A krémre sorban ráhelyezzük a négyzet alakú tésztáinkat. Hagyjuk hűlni a krémet, majd hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva szépen szeletelhető a tészta négyzetek mentén. Porcukorral hintjük tálalás előtt.
Tipp:
Nekem ebből az adagból 20 db szép, termetes krémes lett. Kicsit púpos, kicsit suta , de a mienk! Nem mértani habos kockák :) Az ízük feledtette a tökéletességre törő külalakot…:)))