Krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g leveles tészta

Krém:

  • 1,2 l víz
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 2×15 dkg porcukor
  • 7-8 tojásfehérje (nálam csak 6 )
  • 4 cs vaníliás cukor vagy 2 tk vanília aroma

Elkészítése:

A tésztából két lapot sütünk. Kicsit legyen nagyobb a tepsinél, mint amekkorára szeretnénk, mert összemegy süléskor. Egy villával jól szurkáljuk meg, hogy ne legyen túl hólyagos a lapunk. A másik lapot felvágjuk annyi darabra, ahány krémest szeretnénk és sütőpapíros tepsire téve süssük meg. Tepsi mérete: 36X26 cm-es.

Egy liter vizet felteszünk forrni. Belerakunk 15 dkg cukrot (ez lehet kristálycukor). 2 dl vízben csomómentesen elkeverjük a pudingporokat.

Közben a fehérjékből jó kemény habot készítünk, majd apránként a másik 15 dkg cukrot ( porcukrot használtam) is hozzá adjuk. Szép fényesre verjük.

Amikor a víz felforrt belefőzzük a pudingot. Levesszük a tűzről és a cukros fehérje habot szép fokozatosan hozzákeverjük- a fehérje a magas hőfoktól azonnal megfő.

Az egyik lapot tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk. A krémre sorban ráhelyezzük a négyzet alakú tésztáinkat. Hagyjuk hűlni a krémet, majd hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva szépen szeletelhető a tészta négyzetek mentén. Porcukorral hintjük tálalás előtt.

Tipp:


Nekem ebből az adagból 20 db szép, termetes krémes lett. Kicsit púpos, kicsit suta , de a mienk! Nem mértani habos kockák :) Az ízük feledtette a tökéletességre törő külalakot…:)))