Kráter szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaniliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaó
Puding:
- 1 csomag vaníliás pudingpor és egy tetszőleges ( pl.: rumpuncs ) ízű
- 6 dl tej
- 6 ek cukor
Máz:
- 2 kis pohár tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
Elkészítése:
A két fajta pudingot külön tálban 3-3 dl tejjel és 3-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.
A tésztához az 5 tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját, a kétféle cukrot, az 1 dl olajat és az 1 dl tejet kézi robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral összeforgatott lisztet. Óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
A kétféle pudingot vizes kiskanállal a tésztába szaggatjuk, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük, és a még forró sütire öntjük. Ettől lesz kráteres a süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

