Kráter szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott ek kakópor
- 20 dkg liszt
- 10 gr sütőpor
Krémhez:
- 8 dl tej
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 5 ek cukor
Mázhoz:
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben, 2,5 ek cukorral, majd a puncs pudingot 2,5 ek cukorral. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk felváltva a pudingot, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
A mázhoz összekeverjük a tejfölt a cukrokkal és még melegen a tésztára simítjuk.
Kis idő elteltével tetszés szerint szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.