Kráter szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott ek kakópor
- 20 dkg liszt
- 10 gr sütőpor
Krémhez:
- 8 dl tej
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 5 ek cukor
Mázhoz:
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben, 2,5 ek cukorral, majd a puncs pudingot 2,5 ek cukorral. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk felváltva a pudingot, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
A mázhoz összekeverjük a tejfölt a cukrokkal és még melegen a tésztára simítjuk.
Kis idő elteltével tetszés szerint szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

