Kráter szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott ek kakópor
- 20 dkg liszt
- 10 gr sütőpor
Krémhez:
- 8 dl tej
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 5 ek cukor
Mázhoz:
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben, 2,5 ek cukorral, majd a puncs pudingot 2,5 ek cukorral. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk felváltva a pudingot, majd 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
A mázhoz összekeverjük a tejfölt a cukrokkal és még melegen a tésztára simítjuk.
Kis idő elteltével tetszés szerint szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »