Kráter szelet recept

Hozzávalók:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
- 25 dkg liszt
Elkészítése:
A pudingporokat felfőzzük a tejben 5 ek cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük 15 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, sütőport a kakaóport és végül beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot. Kivajazott és lisztezett gáztepsibe öntjük a tésztát és vizes kanállal kis halmokat teszünk elszórva a tésztába.
180 fokon tűpróbáig sütjük. 2 dl tejfölt kikeverjük 4 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd a még forró tésztára simítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »