Kráter szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2  csomag vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg liszt

Elkészítése:
A pudingporokat felfőzzük a tejben 5 ek cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük 15 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd az átszitált lisztet, sütőport a kakaóport és végül beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot. Kivajazott és lisztezett gáztepsibe öntjük a tésztát és vizes kanállal kis halmokat teszünk elszórva a tésztába.
180 fokon tűpróbáig sütjük. 2 dl tejfölt kikeverjük 4 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, majd a még forró tésztára simítjuk.