Kossuth kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg dió
Elkészítése:
A margarint a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverem.
Mehet hozzá az átszitált liszt és sütőpor, valamint a reszelt citrom héja.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához keverek.
Egy közepes tepsit kivajazok és kilisztezek. A masszát eloszlatom benne.
A tészta kb. 1 cm magasan legyen. Tetejét megszórom durvára darált dióval. (mogyoróval is nagyon finom, de az sajnos nem volt itthon)
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 30 percig. Megvárom míg a sütemény kihül, majd pogácsa szaggatóval félholdakat szúrok ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »