Kossuth kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor+ 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 citrom héja lereszelve
- 2 citrom leve
- 35 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 3 ek langyos víz
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A 6 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral , a margarinnal, 2 citrom lereszelt héjával és 1 citrom kifacsart levével alaposan kikeverünk.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd 35 dkg lisztet és 1 csomag sütőport lassan beledolgozunk.
A két masszát ezután összeforgatjuk, és vajazott, lisztezett tepsibe belesimítjuk.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a 30 dkg porcukrot 1 citrom levét, és 2 ek langyos vizet kikeverünk, majd a forró süteményre rákenjük, mintegy mázként.
Kihűtjük, hold alakúra szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »