Kossuth kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor+ 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 citrom héja lereszelve
- 2 citrom leve
- 35 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 3 ek langyos víz
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A 6 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral , a margarinnal, 2 citrom lereszelt héjával és 1 citrom kifacsart levével alaposan kikeverünk.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd 35 dkg lisztet és 1 csomag sütőport lassan beledolgozunk.
A két masszát ezután összeforgatjuk, és vajazott, lisztezett tepsibe belesimítjuk.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a 30 dkg porcukrot 1 citrom levét, és 2 ek langyos vizet kikeverünk, majd a forró süteményre rákenjük, mintegy mázként.
Kihűtjük, hold alakúra szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »