Kossuth kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor+ 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 citrom héja lereszelve
- 2 citrom leve
- 35 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 3 ek langyos víz
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A 6 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral , a margarinnal, 2 citrom lereszelt héjával és 1 citrom kifacsart levével alaposan kikeverünk.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd 35 dkg lisztet és 1 csomag sütőport lassan beledolgozunk.
A két masszát ezután összeforgatjuk, és vajazott, lisztezett tepsibe belesimítjuk.
180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a 30 dkg porcukrot 1 citrom levét, és 2 ek langyos vizet kikeverünk, majd a forró süteményre rákenjük, mintegy mázként.
Kihűtjük, hold alakúra szaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

