Körtés lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg rama margarin
- 10 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citromleve
- 1 kg körte
- 10 dkg forró baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a joghurtot, a darált diót és a sütőporos, kakaóporos lisztet. Sütőpapíros 24x22cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét.
A körtéket meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Forró citromos vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és a tészta tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd a tészta tetejét megkenjük forró lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »