Körtés lepény recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 1 dl natúr joghurt
- 10 dkg rama margarin
- 10 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citromleve
- 1 kg körte
- 10 dkg forró baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a joghurtot, a darált diót és a sütőporos, kakaóporos lisztet. Sütőpapíros 24x22cm-es tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét.
A körtéket meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Forró citromos vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és a tészta tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd a tészta tetejét megkenjük forró lekvárral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.