Körtés koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:
A tészta első rétegéhez:
- 200 g vaj, vagy margarin
- 200 g cukor
- 400 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés rum, vagy aroma
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
A második réteghez:
- 500 g felaprított körtekompót
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- 50 g csokireszelék, vagy még 2 csapott ek kakaópor
- 3 ek tej
- porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.
A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk.
Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

