Körtés koszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:
A tészta első rétegéhez:
- 200 g vaj, vagy margarin
- 200 g cukor
- 400 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés rum, vagy aroma
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
A második réteghez:
- 500 g felaprított körtekompót
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- 50 g csokireszelék, vagy még 2 csapott ek kakaópor
- 3 ek tej
- porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.
A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk.
Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

