Körtés koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:
A tészta első rétegéhez:
- 200 g vaj, vagy margarin
- 200 g cukor
- 400 g liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés rum, vagy aroma
- 1 dl tej
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
A második réteghez:
- 500 g felaprított körtekompót
- 3 csapott ek kakaópor
- 3 csapott ek cukor
- 50 g csokireszelék, vagy még 2 csapott ek kakaópor
- 3 ek tej
- porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.
A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk.
Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »