Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés koszorú recept

Körtés koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:

    A tészta első rétegéhez:

    • 200 g vaj, vagy margarin
    • 200 g cukor
    • 400 g liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés rum, vagy aroma
    • 1 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 tasak sütőpor

    A második réteghez:

    • 500 g felaprított körtekompót
    • 3 csapott ek kakaópor
    • 3 csapott ek cukor
    • 50 g csokireszelék, vagy még 2 csapott ek kakaópor
    • 3 ek tej
    • porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez

    Elkészítése:

    A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet.

    A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.

    A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk.

    Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá