Körtés koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 23 cm-es kuglóf formához:

A tészta első rétegéhez:

  • 200 g vaj, vagy margarin
  • 200 g cukor
  • 400 g liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • kevés rum, vagy aroma
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 tasak sütőpor

A második réteghez:

  • 500 g felaprított körtekompót
  • 3 csapott ek kakaópor
  • 3 csapott ek cukor
  • 50 g csokireszelék, vagy még 2 csapott ek kakaópor
  • 3 ek tej
  • porcukor, és vaníliás cukor keveréke a díszítéshez

Elkészítése:

A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal, vagy aromával összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet.

A tészta 2/3-át kivajazott koszorúformába (kuglóf) töltjük. A körtedarabokat ráhelyezzük.

A maradék masszát, csokireszelékkel, kakaóporral, cukorral, és tejjel jól elkeverjük, majd a formába borítjuk.

Elsimítjuk, és a formát kicsit megütögetve tömörítjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.