Korhely szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 4 ek édes fehérbor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 5 ek liszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 30 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgáját a liszttel, vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukros margarint és jól kihabosítjuk. A kisült lap tetejére simítjuk.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük és a krémre terítjük. Díszíthetjük reszelt csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

