Konyakmeggyes süti recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 bonbonmeggy aroma
- 1 csomag (20 dkg) kerek babapiskóta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 tábla ét tortabevonó
- kevés tej
Elkészítése:
A tésztához 40 dkg lisztet, 1 ek kakaóport, 15 dkg kristálycukrot, 1 csomag sütőport, 20 dkg margarint és 1 tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán megsütjük őket.
A krémhez a pudingot megfőzzük 8 dl tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.
Ha kihűlt a krém hozzáadunk 20 dkg margarint, az aromát és habosra keverjük.
A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük.
A kerek babapiskótát a krémbe keverjük és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.
Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Tálaláskor meggyel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »