Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konyakmeggyes süti recept

Konyakmeggyes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 ek kakaó
    • 30 dkg kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 40 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 1 bonbonmeggy aroma
    • 1 csomag (20 dkg) kerek babapiskóta
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 1 tábla ét tortabevonó
    • kevés tej

    Elkészítése:

    A tésztához 40 dkg lisztet, 1 ek kakaóport, 15 dkg kristálycukrot, 1 csomag sütőport, 20 dkg margarint és 1 tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán megsütjük őket.

    A krémhez a pudingot megfőzzük 8 dl tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.

    Ha kihűlt a krém hozzáadunk 20 dkg margarint, az aromát és habosra keverjük.

    A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük.

    A kerek babapiskótát a krémbe keverjük és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.

    Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.

    A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

    Tálaláskor meggyel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá