Konyakmeggyes süti recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek kakaó
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 bonbonmeggy aroma
- 1 csomag (20 dkg) kerek babapiskóta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 tábla ét tortabevonó
- kevés tej
Elkészítése:
A tésztához 40 dkg lisztet, 1 ek kakaóport, 15 dkg kristálycukrot, 1 csomag sütőport, 20 dkg margarint és 1 tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán megsütjük őket.
A krémhez a pudingot megfőzzük 8 dl tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.
Ha kihűlt a krém hozzáadunk 20 dkg margarint, az aromát és habosra keverjük.
A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük.
A kerek babapiskótát a krémbe keverjük és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.
Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
Tálaláskor meggyel díszíthetjük.