Konyakmeggyes süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Konyakmeggyes süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 bonbonmeggy aroma
  • 1 csomag (20 dkg) kerek babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • kevés tej

Elkészítése:

A tésztához 40 dkg lisztet, 1 ek kakaóport, 15 dkg kristálycukrot, 1 csomag sütőport, 20 dkg margarint és 1 tojást összegyúrunk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán megsütjük őket.

A krémhez a pudingot megfőzzük 8 dl tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet.

Ha kihűlt a krém hozzáadunk 20 dkg margarint, az aromát és habosra keverjük.

A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük.

A kerek babapiskótát a krémbe keverjük és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát.

Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.

A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.

Tálaláskor meggyel díszíthetjük.