Konyakmeggyes, gesztenyés alagút recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- kevés rum
- 5 dkg margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 szem konyakos meggy
- 10 dkg tejcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk, amibe előtte sütőpapírt tettünk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Amint a lap kihűlt elvágjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre.
Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk folpackkal, majd a nagyobb tésztát beleterítjük, hogy az oldalát is fedje.
A krémhez a gesztenyét alaposan elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral és a rummal. A habtejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a gesztenyéhez.
A krém felét a formában lévő tésztára simítjuk és közepébe konyakmeggyet teszünk, majd befedjük a maradék krémmel. A süteményt befedjük a maradék kakaós lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kiborítjuk a formából, majd lehúzzuk róla a folpackot. Másnap olvasztott csokival bevonjuk, dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

