Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konyakmeggyes, gesztenyés alagút recept

Konyakmeggyes, gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1/2 tasak sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2 dl habtejszín
    • kevés rum
    • 5 dkg margarin
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 12 szem konyakos meggy
    • 10 dkg tejcsokis tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk, amibe előtte sütőpapírt tettünk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Amint a lap kihűlt elvágjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre.

    Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk folpackkal, majd a nagyobb tésztát beleterítjük, hogy az oldalát is fedje.

    A krémhez a gesztenyét alaposan elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral és a rummal. A habtejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a gesztenyéhez.

    A krém felét a formában lévő tésztára simítjuk és közepébe konyakmeggyet teszünk, majd befedjük a maradék krémmel. A süteményt befedjük a maradék kakaós lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap kiborítjuk a formából, majd lehúzzuk róla a folpackot. Másnap olvasztott csokival bevonjuk, dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá