Konyakmeggyes, gesztenyés alagút recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- kevés rum
- 5 dkg margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 szem konyakos meggy
- 10 dkg tejcsokis tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk, amibe előtte sütőpapírt tettünk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Amint a lap kihűlt elvágjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre.
Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk folpackkal, majd a nagyobb tésztát beleterítjük, hogy az oldalát is fedje.
A krémhez a gesztenyét alaposan elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral és a rummal. A habtejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a gesztenyéhez.
A krém felét a formában lévő tésztára simítjuk és közepébe konyakmeggyet teszünk, majd befedjük a maradék krémmel. A süteményt befedjük a maradék kakaós lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kiborítjuk a formából, majd lehúzzuk róla a folpackot. Másnap olvasztott csokival bevonjuk, dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.