Konyakmeggyes, gesztenyés alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • kevés rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12 szem konyakos meggy
  • 10 dkg tejcsokis tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk, amibe előtte sütőpapírt tettünk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Amint a lap kihűlt elvágjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre.

Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk folpackkal, majd a nagyobb tésztát beleterítjük, hogy az oldalát is fedje.

A krémhez a gesztenyét alaposan elkeverjük a margarinnal, vaníliás cukorral és a rummal. A habtejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a gesztenyéhez.

A krém felét a formában lévő tésztára simítjuk és közepébe konyakmeggyet teszünk, majd befedjük a maradék krémmel. A süteményt befedjük a maradék kakaós lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kiborítjuk a formából, majd lehúzzuk róla a folpackot. Másnap olvasztott csokival bevonjuk, dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.