Köleses meggyes kocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 6 dl tej
- 6 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 9 dkg kókuszvirág cukor (vagy 15 dkg cukor)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg meggy – magozva
Elkészítése:
A kölest bőséges vízbe áztatjuk kb. 1 órára, majd sűrű szitán leszűrjük, tejben megfőzzük. Állaga sűrű lett, de keverhető -laza burgonyapürére hasonlító. Még melegen hozzáadjuk a vajat és a cukrot.
A kihűlt köleshez adjuk a tojássárgával elkevert túrót, beletesszük a reszelt citromhéjat is. A masszát felvert tojásfehérjével lazítjuk, kíméletesen összekeverjük, és sütőpapírral bélelt 24 x 24 cm-es sütőformába öntjük. A tetejére halmozzuk a meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A meggy szemek -mint a lisztes pitéknél – gyakori, hogy elsüllyednek a liszt tengerben, itt viszont szépen fent maradtak sütés végére is a tészta tetején.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.