Köleses meggyes kocka recept
Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 6 dl tej
- 6 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 9 dkg kókuszvirág cukor (vagy 15 dkg cukor)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg meggy – magozva
Elkészítése:
A kölest bőséges vízbe áztatjuk kb. 1 órára, majd sűrű szitán leszűrjük, tejben megfőzzük. Állaga sűrű lett, de keverhető -laza burgonyapürére hasonlító. Még melegen hozzáadjuk a vajat és a cukrot.
A kihűlt köleshez adjuk a tojássárgával elkevert túrót, beletesszük a reszelt citromhéjat is. A masszát felvert tojásfehérjével lazítjuk, kíméletesen összekeverjük, és sütőpapírral bélelt 24 x 24 cm-es sütőformába öntjük. A tetejére halmozzuk a meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A meggy szemek -mint a lisztes pitéknél – gyakori, hogy elsüllyednek a liszt tengerben, itt viszont szépen fent maradtak sütés végére is a tészta tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

