Köleses meggyes kocka recept

Hozzávalók:
- 20 dkg köles
- 6 dl tej
- 6 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 9 dkg kókuszvirág cukor (vagy 15 dkg cukor)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg meggy – magozva
Elkészítése:
A kölest bőséges vízbe áztatjuk kb. 1 órára, majd sűrű szitán leszűrjük, tejben megfőzzük. Állaga sűrű lett, de keverhető -laza burgonyapürére hasonlító. Még melegen hozzáadjuk a vajat és a cukrot.
A kihűlt köleshez adjuk a tojássárgával elkevert túrót, beletesszük a reszelt citromhéjat is. A masszát felvert tojásfehérjével lazítjuk, kíméletesen összekeverjük, és sütőpapírral bélelt 24 x 24 cm-es sütőformába öntjük. A tetejére halmozzuk a meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A meggy szemek -mint a lisztes pitéknél – gyakori, hogy elsüllyednek a liszt tengerben, itt viszont szépen fent maradtak sütés végére is a tészta tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »