Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával recept

Hozzávalók:
- 180 g apró szemű zabpehely (122,58 g CH)
- 50 ml tej (2 g CH)
- 75 g tk tönkölyliszt (47,92 g CH)
- 75 g zabpehely liszt (51,07 g CH)
- 5 g sütőpor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 200 g margarin
- 140 g xilit (84 g CH)
- csipet só
- 1 tk vanília aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g kókuszreszelék
- 100 g mazsola (65 g CH) / 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)
- 100 g durvára vágott dió
Elkészítése:
Először a tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a zabpehelyre, hogy egy kicsit megszívja magát és félretesszük.
Egy másik tálkában összekeverjük a liszteket, a fűszereket és a sütőport, majd ezt is magunk mellé készítjük.
A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd, ha már nem meleg, a tojást is. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd beleforgatjuk a mazsolát és a diót is és két órára hűtőbe tesszük.
Kb diónyi gombócokat formázunk és kekszekké lapítva sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket. Nem fognak megpirulni, ne is várjuk. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »