Kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával recept

Hozzávalók:
- 180 g apró szemű zabpehely (122,58 g CH)
- 50 ml tej (2 g CH)
- 75 g tk tönkölyliszt (47,92 g CH)
- 75 g zabpehely liszt (51,07 g CH)
- 5 g sütőpor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 200 g margarin
- 140 g xilit (84 g CH)
- csipet só
- 1 tk vanília aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g kókuszreszelék
- 100 g mazsola (65 g CH) / 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)
- 100 g durvára vágott dió
Elkészítése:
Először a tejet meglangyosítjuk és ráöntjük a zabpehelyre, hogy egy kicsit megszívja magát és félretesszük.
Egy másik tálkában összekeverjük a liszteket, a fűszereket és a sütőport, majd ezt is magunk mellé készítjük.
A margarint felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd, ha már nem meleg, a tojást is. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, majd beleforgatjuk a mazsolát és a diót is és két órára hűtőbe tesszük.
Kb diónyi gombócokat formázunk és kekszekké lapítva sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket. Nem fognak megpirulni, ne is várjuk. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »