Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 ek víz
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 tk kakaópor
Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral 8 percig elektromos keverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet.
A sütőport, a kakaóport, a lisztet összekeverjük és egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük a tojásokhoz. 180 fokra melegített sütőben egy 30*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Nedves konyharuhában feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejjel, cukorral, felfőzzük és a margarint, kókuszreszeléket hozzákeverjük. Még meleg állapotban a tekercset megtöltjük, feltekerjük.
A tejszínhabot felverjük, felébe kakaóport keverünk és díszítjük a sütit. Csoki darabkákat is szórtam rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »



