Kókuszos szilvás kenyér recept

Hozzávalók:
- 30 dkg szilvabefőtt
- 10 dkg mazsola
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 6 ek lekvár/ dzsem (kenéshez)
- 5 dkg kókuszreszelék (szóráshoz)
Elkészítése:
A lecsepegtetett szilvabefőttet apróra vágjuk, elkeverjük a mazsolával és az őrölt fahéjjal. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint, a vaníliás és a porcukrot.
A kikevert masszába beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből felvert habot.
Margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Amikor megsült, és közepesen kihűlt, kivesszük a formából, minden oldalát bekenjük lekvárral, és meghintjük kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »