Kókuszos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek holland kakaópor
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 250 g sima liszt
- tejföl (2-3-4 evőkanál)
Fehér krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek liszt
- 300 ml tej
- 250 g margarin
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 200 g étcsokoládé
- olaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután 2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) tesszük, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.
Kinyújtjuk a másik tésztát is és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő tejhez adjuk.
Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A margarint kikeverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A sárga krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére és csokoládémázzal vonjuk be.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni majd felszeleteljük.
A csokoládémáz készítése:
A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején.