Kókuszos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek holland kakaópor
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 250 g sima liszt
- tejföl (2-3-4 evőkanál)
Fehér krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 120 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
Sárga krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek liszt
- 300 ml tej
- 250 g margarin
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 200 g étcsokoládé
- olaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután 2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) tesszük, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.
Kinyújtjuk a másik tésztát is és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő tejhez adjuk.
Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A margarint kikeverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A sárga krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére és csokoládémázzal vonjuk be.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni majd felszeleteljük.
A csokoládémáz készítése:
A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »