Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos szelet recept

Kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 150 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1 ek holland kakaópor
    • 1⁄2 csomag sütőpor
    • 250 g sima liszt
    • tejföl (2-3-4 evőkanál)

    Fehér krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 120 g porcukor
    • 200 g kókuszreszelék

    Sárga krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek liszt
    • 300 ml tej
    • 250 g margarin
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Máz:

    • 200 g étcsokoládé
    • olaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután 2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) tesszük, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.

    Kinyújtjuk a másik tésztát is és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.

    Ezalatt elkészítjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő tejhez adjuk.

    Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

    A margarint kikeverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A sárga krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére és csokoládémázzal vonjuk be.

    Hideg helyen hagyjuk megdermedni majd felszeleteljük.

    A csokoládémáz készítése:

    A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá