Kókuszos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1⁄2 csomag sütőpor
  • 250 g sima liszt
  • tejföl (2-3-4 evőkanál)

Fehér krém:

  • 6 tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 200 g kókuszreszelék

Sárga krém:

  • 6 tojássárgája
  • 3 ek liszt
  • 300 ml tej
  • 250 g margarin
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 200 g étcsokoládé
  • olaj

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután 2 részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) tesszük, majd rákenjük a tojásfehérjés krémet.

Kinyújtjuk a másik tésztát is és rátesszük a fehér krém tetejére. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük.

Ezalatt elkészítjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő tejhez adjuk.

Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

A margarint kikeverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A sárga krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére és csokoládémázzal vonjuk be.

Hideg helyen hagyjuk megdermedni majd felszeleteljük.

A csokoládémáz készítése:

A csokoládét néhány kanál olajjal gőz felett felolvasztjuk, és óvatosan elterítjük a sütemény tetején.