Kozák sapka ( hólabda) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg liszt
Krém:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A bevonáshoz:
- kb 10 dkg kókuszreszelék
- kb 10 dkg olvasztott csoki vagy csokimáz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel.
A krémhez a tejet és a lisztet felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és a margarint is. Jól összekeverjük.
Nem csak megtöltjük a pogácsákat, de az oldalát is megkenjük a krémmel,majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A tetejüket csokimázzal kenjük meg vagy olvasztott csokiba mártjuk.
A kozák sapka ( hólabda) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »