Kókuszos szelet recept
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 0,5 dl étolaj
- 2 dl tej (langyos)
- 36 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (Megfeleztem az adagot és két lapot sütöttem!)
Kakaós piskóta:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 0,3 dl étolaj
- 1 dl tej (langyos)
- 16 dkg liszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 g sütőpor
A párizsi krém:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg margarin
A kókuszkrém:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 2 ek kókuszreszelék
A tetejére:
- 15 dkg tortabevonó
- 2-3 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítése:
A párizsi krémhez a cukrot a habtejszínnel felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kakaóport, majd visszatesszük, és állandó kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint, újra felforraljuk. Ha kihűlt, pár órára a hűtőbe tesszük, majd kikeverjük, és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
A kókuszos krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kókuszreszeléket.
A piskótalapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Két lapot sütünk belőle. A kakaós lapot is hasonlóképpen készítjük el, és abból egy lapot sütünk.
Megtöltjük a lapokat úgy, hogy az egyik piskótalapot megkenjük a párizsi krémmel, erre jön a kakaós lap, ezt megkenjük a kókuszkrémmel, és legfelülre megint egy piskótalapot teszünk.
4-5 órára betesszük a hűtőbe, majd bevonjuk az olajjal felmelegített csokival, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Felszeleteljük.