Kókuszos sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 ek cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 ek liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 ek vanília aroma, vagy 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát 2 egyforma adagra osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek tejet. A barna tésztát margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. Felforraljuk a tejet a cukorral és a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket.
A krémet rákenjük a barna tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük és elsimítjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Hagyjuk teljesen kihűlni és csokival vonjuk be.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »