Kókuszos sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 ek cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 ek liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 ek tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 3 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 ek vanília aroma, vagy 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát 2 egyforma adagra osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek tejet. A barna tésztát margarinnal kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül. Közben elkészítjük a kókuszkrémet. Felforraljuk a tejet a cukorral és a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot és a kókuszreszeléket.
A krémet rákenjük a barna tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük és elsimítjuk. Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Hagyjuk teljesen kihűlni és csokival vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »