Kókuszos kosárka recept

Hozzávalók (16 db):
A tésztához:
- 18,5 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 6,5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg finom szemű kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A tetejére:
- olvasztott csokoládé – ehhez a mennyiséghez 4 kockányi elegendő egy jó minőségű fekete csokoládéból, cseppnyi vajjal.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal gombóccá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 1/2 órára pihenni küldjük a hűtőszekrénybe. Ez alatt elektromos habverővel (türelmesek: kézzel) félkeményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, amivel fényesre keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket (egy mokkáskanálnyi vanília kivonat hozzáadása csodákra képes). Félretesszük.
A tésztát két frissen tartó fólialap között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A kosárkaformákkal kiszaggatjuk (nem szükséges megkenni a formák belsejét, mert elég zsiradékot tartalmaz a tészta). A kosárkákban elegyengetjük a tésztát. Tepsire helyezzük őket, majd egyenletesen belekanalazzuk a kókuszos masszát. Ne érjen a forma széléig, mert sütés közben megemelkedik a töltelék. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 perc alatt világosra sütjük. Kiborítjuk a formákból a kész süteményt, rácson kicsit hűlni hagyjuk, majd olvasztott csokoládéból cseppeket, vonalakat húzunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »