Kókuszos-karamellás sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 sütőpor
- 2 ek kókuszreszelék
Krémhez:
- 3-4 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 karamellás pudingpor (főzős)
- 3 ek kókuszreszelék
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük cukorral. Utána a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások sárgáját, a kókuszreszeléket, és óvatosan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett, tepsiben (35*20 cm) megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral kikeverjük.
A maradék tejet feltesszük, főni teszünk bele kókuszreszeléket, ha forr, a tej beletesszük a pudingport és sűrűsödésig hagyjuk főni.
Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémet a tetejére és megszórjuk kókuszreszelékkel. A piskótát akár ketté is lehet vágni és megtölteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

