Kókuszos-karamellás sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 ek kókuszreszelék

Krémhez:

  • 3-4 ek  cukor
  • 5 dl tej
  • 1 karamellás pudingpor (főzős)
  • 3 ek kókuszreszelék

Tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük cukorral. Utána a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások sárgáját, a kókuszreszeléket, és óvatosan összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett, tepsiben (35*20 cm) megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral kikeverjük.

A maradék tejet feltesszük, főni teszünk bele kókuszreszeléket, ha forr, a tej beletesszük a pudingport és sűrűsödésig hagyjuk főni.

Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémet a tetejére és megszórjuk kókuszreszelékkel. A piskótát akár ketté is lehet vágni és megtölteni.