Kókuszos-csokis süti recept

Hozzávalók:
Tésztához: a bögre 2,5 dl-es
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 zacskó sütőpor
- csipet só
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. A megsült tésztát 3 lapba vágjuk.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a pudingport pedig kevés tejjel elkeverjük. A pudingot megfőzzük a maradék tejjel. A tűzről levéve folyamatosan keverjük, hogy ne hártyásodjon meg, majd mikor langyosra hűlt, kanalanként hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz és robotgéppel eldolgozzuk. A végén adjuk hozzá a kakaóport.
A krémet 3 részre osztjuk és megtöltjük a lapokat, majd a tetejét is megkenjük.
Tipp:
Én egyből dupla adagot készítek, mert nagyon egyszerű és finom sütemény!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »