Kókusz kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 40dkg kristálycukor
- 4ek méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 5-10dkg durvára vágott dió
Máz:
- 30dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 6 ek tej
- 3 dkg kakaó
- 0,5dl rum vagy aroma
- 3 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összekeverem a liszt kivételével jó simára, majd utána adom hozzá a lisztet. Ha ez megvan, akkor hozzáadom a diót is és jól elkavarom. A tepsit kibélelem sütőpapírral és szép egyenleten beleöntöm majd szép barnásra megsütöm a tésztánkat. Ha kész, hagyom kihűlni majd egyforma kockákra felvágom. Míg hűl a tészta elkészítem a mázat. Minden alapanyagot lassú tűz mellett felolvasztom és lehet forgatni a masszába a tésztát, majd a kókuszreszelékbe. Nagyon finom frissen is, de lehűtve még finomabb. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »