Hólabda recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 2 e.k. kakaópor
- 4 e.k. meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás puding
- 4 dl tej
- 1 cs. margarin
- 15 porcukor
- 1 cs.kókuszreszelék
Elkészítése:
Tésztája:
A tojás sárgáját,a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kakaóport a meleg vizet, ezzel is habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk még a lisztet, sütőport ,végül óvatosan belekavarjuk a tojásfehérjékből vert habot.
Sütés:175 fokon, 25-30 perc.
A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém:
A vaníliás pudingport tejben sűrűre főzünk, ha kihűlt hozzá adjuk a margarint és porcukort – amit előtte habosra kavarunk. A tészta közepét, oldalát ezzel a krémmel kenjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokimáz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.