Hólabda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 2 e.k. kakaópor
- 4 e.k. meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás puding
- 4 dl tej
- 1 cs. margarin
- 15 porcukor
- 1 cs.kókuszreszelék
Elkészítése:
Tésztája:
A tojás sárgáját,a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kakaóport a meleg vizet, ezzel is habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk még a lisztet, sütőport ,végül óvatosan belekavarjuk a tojásfehérjékből vert habot.
Sütés:175 fokon, 25-30 perc.
A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém:
A vaníliás pudingport tejben sűrűre főzünk, ha kihűlt hozzá adjuk a margarint és porcukort – amit előtte habosra kavarunk. A tészta közepét, oldalát ezzel a krémmel kenjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokimáz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »



