Epres, kókuszos rolád recept
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 3 kanál cukor
- 3 kanál liszt fél csomag sütőpor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 2 kanál holland kakaópor
A krém hozzávalói
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor a tejbe
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 5-7 dkg kókuszreszelék
- kb. 10 dkg apróra vágott eper
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját 1kanál cukorral, olajjal, vízzel felverem. Amikor már habos összekeverem a fehérjével, a sütőporos liszttel és a kakaóporral. Sütőpapíros sütőlapra simítom és 180fokon megsütöm. Nem szárítom ki, mert akkor nem tudom feltekerni. Amikor megsült és kihűlt leveszem róla a papírt és a következő krémet teszem a lapra.
A tejet a cukorral felteszem és a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem, majd hozzáadom a kókuszreszeléket is. Ezzel a krémmel a lapot megtöltöm, de a külső részre is hagyok krémet, majd a lapos eperkockákkal meghintem, és feltekerem. A külső részét is megkentem a kókuszos krémmel, majd eperrel, csokival és kókuszreszelékkel díszítem.