Bounty szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztházoz:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
Kókuszos töltelékhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja - 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 ek. liszt
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 1 db étcsokis tortabevonó vagy tortadara
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojásokat és összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd ráöntjük a tésztára. Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém. Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal és a tészta tetejére kenjük. A tetejét tortabevonóval bevonjuk vagy csoki reszeléket szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

