Bounty szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztházoz:
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaó
Kókuszos töltelékhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Sárga krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek. liszt
- 3 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 1 db étcsokis tortabevonó vagy tortadara
Elkészítése:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojásokat és összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk, az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd ráöntjük a tésztára. Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém. Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal és a tészta tetejére kenjük. A tetejét tortabevonóval bevonjuk vagy csoki reszeléket szórunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »