Bounty házilag recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál gríz
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- olvasztott csokoládé
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tejet a vajjal és cukorral felfőzzük. Belekeverjük a grízt és a kókuszreszeléket, majd 20 percig hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük további 20 percre, míg formázható masszát nem kapunk.
Benedvesített kézzel kis téglalapokat formázunk, sütőpapírral bélelt tálra helyezve a fagyasztóba tesszük, hogy mikor bevonjuk csokoládéval, ne essen szét.
A csokoládét apró darabokra törjük és 2-3 evőkanál olajjal legkisebb lángon megolvasztjuk (szükségtelen a vízgőz, az olajtól szép fényes lesz a máz). Belemártogatjuk a bounty téglalapokat, tetejét meghintjük kókuszreszelékkel és visszatesszük hűlni a fagyasztóba.
Sztori: Több éve készítek bounty-t házilag, főleg, ha el akarok bűvölni valakit – vagy valakiket, ha az első ember, aki hozzájut, nem fogyasztja el pillanatok alatt! Az édenkert íze, otthon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »