Bounty házilag recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 evőkanál gríz
- 4 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- olvasztott csokoládé
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tejet a vajjal és cukorral felfőzzük. Belekeverjük a grízt és a kókuszreszeléket, majd 20 percig hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük további 20 percre, míg formázható masszát nem kapunk.
Benedvesített kézzel kis téglalapokat formázunk, sütőpapírral bélelt tálra helyezve a fagyasztóba tesszük, hogy mikor bevonjuk csokoládéval, ne essen szét.
A csokoládét apró darabokra törjük és 2-3 evőkanál olajjal legkisebb lángon megolvasztjuk (szükségtelen a vízgőz, az olajtól szép fényes lesz a máz). Belemártogatjuk a bounty téglalapokat, tetejét meghintjük kókuszreszelékkel és visszatesszük hűlni a fagyasztóba.
Sztori: Több éve készítek bounty-t házilag, főleg, ha el akarok bűvölni valakit – vagy valakiket, ha az első ember, aki hozzájut, nem fogyasztja el pillanatok alatt! Az édenkert íze, otthon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »