Kókuszos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztája:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 ek cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 13 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaó
- 1 ek tej
Krém:
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére.
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Két részre osztjuk, az egyik felébe keverjük az 1 evőkanál kakaót és az 1 evőkanál tejet. Ne ijedjünk meg ez egy massza tészta.
A barna tésztát egy picit megsütjük amíg a teteje megszilárdul.
A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és a cukrokat, felforraljuk és besűrítjük. (közepesen sűrű legyen)
Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket is.
A kókuszkrémet rákenjük a barna tésztára erre simítjuk a sárga tésztát, majd betesszük a sütőbe és addig sütjük amíg aranybarna színt kap.Előmelegített sütő 180-fok, kb:15-perc.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a sütire kenjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Tepsiméret: 20×25
Tipp:
A tészta massza állagú mint a piskótáé ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »