Kókuszos roládok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 15 dkg puha margarin
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 ek tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.
A lisztbe beleszórjuk a sót, a sütőport, és összegyúrjuk a tojásos margarinnal. Szükség szerint lazítjuk 1-2 evőkanál tejjel, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.
Két cipóra osztjuk, egyenként lapos tányér méretű kerek lappá nyújtjuk a lisztezett deszkán. 16 cikkre vágjuk, megkenjük a lazán, villával felvert tojásfehérjével.
A kókuszreszeléket összekeverjük a vaníliás cukorral, és rászórjuk a cikkekre vágott tésztára. Kívülről befelé haladva felgöngyöljük, de nem hajlítjuk meg, mint a kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, átkenjük tojásfehérjével és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt halvány barnára sütjük.
Tipp:
A tésztát érdemes 2 folpack között nyújtani, úgy nem ragad, és nem kell túllisztezni.
A kókuszos roládok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 21 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »