Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.
A lisztbe beleszórjuk a sót, a sütőport, és összegyúrjuk a tojásos margarinnal. Szükség szerint lazítjuk 1-2 evőkanál tejjel, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.
Két cipóra osztjuk, egyenként lapos tányér méretű kerek lappá nyújtjuk a lisztezett deszkán. 16 cikkre vágjuk, megkenjük a lazán, villával felvert tojásfehérjével.
A kókuszreszeléket összekeverjük a vaníliás cukorral, és rászórjuk a cikkekre vágott tésztára. Kívülről befelé haladva felgöngyöljük, de nem hajlítjuk meg, mint a kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, átkenjük tojásfehérjével és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt halvány barnára sütjük.
A tésztát érdemes 2 folpack között nyújtani, úgy nem ragad, és nem kell túllisztezni.