Kókuszos mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 150 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek méz
- 50 g margarin
- 4 ek tej
- 500 g sima liszt
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
Töltelék:
- 200 g margarin
- 150 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 400 ml tej
- 4 ek búzadara
- 50 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 400 g lekvár (barackos lekvár)
- 120 g tortabevonó (máz)
Elkészítése:
A tészta készítése:
A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 kanál mézet, 50 g margarint és a 4 kanál langyos tejet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha kell, tejet még tehetünk bele. 4 db kb. 33×33-os lapot sütünk előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt.
A töltelék készítése:
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát az 50 g cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás:
2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük. Tetejét bevonjuk csokival, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


