Kókuszos-meggyes kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
20*30 cm-es tepsihez
- 30 dkg finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek kakaópor
- 18 g sütőpor (1,5 tasak)
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Lekenéshez:
- 2 ek meggylekvár
Szóráshoz:
- 40 dkg magozott meggy
Bevonathoz:
- 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
- 2 ek tej
- 18 dkg vaj
- 18 dkg cukor
Díszítéshez:
- 2 tk kókuszreszelék
- meggyszemek
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tészta darabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat és ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
A bevonat hozzávalóit vízgőz felett, egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
Szép,fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert gyorsan köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
Nagyon mutatós, finom, omlós sütemény.