Kókuszos-meggyes kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
20*30 cm-es tepsihez
- 30 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek kakaópor
- 18 g sütőpor (1,5 tasak)
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Lekenéshez:
- 2 ek meggylekvár
Szóráshoz:
- 40 dkg magozott meggy
Bevonathoz:
- 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
- 2 ek tej
- 18 dkg vaj
- 18 dkg cukor
Díszítéshez:
- 2 tk kókuszreszelék
- meggyszemek
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tészta darabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat és ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
A bevonat hozzávalóit vízgőz felett, egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
Szép,fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert gyorsan köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
Nagyon mutatós, finom, omlós sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »