Kókuszos-meggyes kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
20*30 cm-es tepsihez
- 30 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek kakaópor
- 18 g sütőpor (1,5 tasak)
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Lekenéshez:
- 2 ek meggylekvár
Szóráshoz:
- 40 dkg magozott meggy
Bevonathoz:
- 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
- 2 ek tej
- 18 dkg vaj
- 18 dkg cukor
Díszítéshez:
- 2 tk kókuszreszelék
- meggyszemek
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tészta darabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.
A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat és ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
A bevonat hozzávalóit vízgőz felett, egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
Szép,fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert gyorsan köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
Nagyon mutatós, finom, omlós sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »