Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-meggyes kocka recept

Kókuszos-meggyes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:
    20*30 cm-es tepsihez

    • 30 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 ek kakaópor
    • 18 g sütőpor (1,5 tasak)
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Töltelékhez:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Lekenéshez:

    • 2 ek meggylekvár

    Szóráshoz:

    • 40 dkg magozott meggy

    Bevonathoz:

    • 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
    • 2 ek tej
    • 18 dkg vaj
    • 18 dkg cukor

    Díszítéshez:

    • 2 tk kókuszreszelék
    • meggyszemek

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tészta darabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.

    A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.

    A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat és ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.

    A bevonat hozzávalóit vízgőz felett, egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.

    Szép,fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert gyorsan köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.

    Nagyon mutatós, finom, omlós sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá