Kókuszos-meggyes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:
20*30 cm-es tepsihez

  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás sárgája
  • 3 ek kakaópor
  • 18 g sütőpor (1,5 tasak)
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojásfehérje

Lekenéshez:

  • 2 ek meggylekvár

Szóráshoz:

  • 40 dkg magozott meggy

Bevonathoz:

  • 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
  • 2 ek tej
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg cukor

Díszítéshez:

  • 2 tk kókuszreszelék
  • meggyszemek

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tészta darabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.

A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.

A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat és ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.

A bevonat hozzávalóit vízgőz felett, egy tálban elektromos keverővel sűrűsödésig keverjük és a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.

Szép,fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert gyorsan köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.

Nagyon mutatós, finom, omlós sütemény.