Kókuszos-kávés krémes recept

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)
A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.
Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »