Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-kávés krémes recept

Kókuszos-kávés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 6 ek liszt
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 1 ek kakaó
    • 1 dl kávé
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)

    A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.

    Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá