Kókuszos-kávés krémes recept

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)
A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.
Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »