Kókuszos-kávés krémes recept

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)
A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.
Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »