Kókuszos-kávés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek kakaó
  • 1 dl kávé
  • 25 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük, és 170 fokon halvány rózsaszínre sütjük, vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. (Kb. 15-20 perc.)

A krémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk az 1 dl kávét és az 1 evőkanál kakaót. Sűrű krémmé főzzük. 25 dkg vajat habosra keverünk, először csak magában, aztán a hideg krémet is hozzáadjuk. A kihűlt alapra kenjük.

Olvasztott csokival leöntjük, de simán megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.